90Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 kggatava hurma1 kgcukurs2 glāzesūdens0.5 TKcitronskābe pēc garšasvaniļas pāksts sēkliņas
Pagatavošana
1
Hurmu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
2
Gatavo sīrupu: ber katliņā cukuruu, pārlej ar ūdeni un karsē uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot.
3
Kad cukurs izkusis un sīrups sācis burbuļot, tajā liek sagriezto hurmu un uz lēnas uguns vāra apmēram 50 minūtes. Virumu pa laikam apmaisa.
4
Pēc 50 minūtēm ievārījumam pievieno vaniļas pāksts sēkliņas, citronskābi, turpina vārīt vēl 10 minūtes.
5
Izslēdz plīti, atdzesē ievārījumu un pilda burciņās.
6
Košais un garšīgais hurmas ievārījums gatavs!
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit