Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomizo kartupeļus, liek katliņā. Pārlej ar 1,5-2 litriem ūdens un vāra.
Nepārcenties ar ūdens daudzumu! Mēs gatavojam krēmzupu, kam jābūt tumīgi biezai, ne šķidrai! Pārāk biezu zupu var atšķaidīt, savukārt, ja krēmzupa ir pārāk šķidra, to vairs nevarēs labot.
Kamēr vārās kartupeļi, sasmalcina sēnes un apcep pannā.
Kad kartupeļi mīksti, tiem pievieno apceptās sēnes.
Sarīvē nelielu burkānu. Tā kā burkāni ietekmē zupas krāsu, bet tai jābūt maigi pelēcīgai, ne spilgti oranžai, nevajadzētu pārcensties ar daudzumu.
Sīpolus notīra un sasmalcina. Gabaliņu izmēram nav nozīme, jo galu galā viss tāpat tiks blenderēts.
Rīvētos burkānus un sagrieztos sīpolus vispirms apcep zeltainus, pēc tam pievieno kartupeļiem un sēnēm.
Virumam pievieno kausēto sieru, sāli un piparus. Visu sablenderē un liek uz lēnas uguns vēlreiz uzvārīties.
Maigā šampinjonu krēmzupa gatava, lai labi garšo!