Foto: iStock
Garda un vienkārša pusdienu recepte - vistas gaļa ar riekstiem un sēnēm, kam austrumniecisku noslēpumainību un asumu piešķir sojas mērce.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 cāļa filejas300 gsvaigas sēnes, piemēram, šampinjoni1 paprika saujagrauzdēti Indijas rieksti3 ĒKsojas mērce2 ĒKčili mērce1 ĒKkartupeļu ciete eļļa

Pagatavošana

1

Nomazgā un nosusina cāļa filejas, sagriež nelielos gabaliņos un apvārta kartupeļu cietē.

2

Sēnes notīra un sagriež šķēlītēs.

3

Paprikai iztīra sēklas un sagriež nelielos gabaliņos.

4

Dziļā pannā (vislabāk izmantot WOK pannu) sakarsē eļļu un strauji apcep sēnes un papriku. Kad sēnes ir kļuvušas zeltaini brūnas, tās kopā ar papriku izņem no pannas.

5

Pannā liek cāļa gaļu un strauji apcep, līdz izveidojusies zeltaini brūna garoziņa. Galvenais - nepārcept!

6

Kad gaļa apcepta, tai pievieno sēnes un papriku, zaļās pupiņas. Pārlej sojas mērci, čili mērci, kā arī piespiež ķiploku. Pannā ber arī Indijas riekstus, visu samaisa un pārlej ar apmēram pusglāzi ūdeni.

7

Mērci sautē 2-3 minūtes, līdz gatava.

Pasniedz ar rīsu nūdelēm vai vārītiem rīsiem. Lai labi garšo!

"Tasty.lv" iesaka: eksperimentējiet ar piedevām! WOK ēdienos labi garšo smalki sagriezti burkāni, Ķīnas kāposts, sīpoli u.c. dārzeņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!