Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Bļodā saputo dzeltenumus ar vaniļas
pūdercukuru un 1 ēdamkaroti cukura.
Uzsilda saldo krējumu, pievieno olām un samaisa. Bļodu liek ūdens peldē, maisa līdz masa iebiezinājusies.
Masu lej karstumizturīgos trauciņos, kārto dziļā pannā vai cepamtraukā, kurā ieliets silts ūdens tā, lai trauciņi būtu pārklāti līdz pusei. Cep 160°C temperatūrā 15 – 20 minūtes.
Kad krēms izcepies, to atdzesē un gatavo cukura karameli: sakarsē pannu, pārkaisa to ar 3 ēdamkarotēm cukura. Kad cukurs izkusis, lej to uz cepamā papīra, izlīdzina plānā kārtā.
Ļauj karamelei atdzist un salauž cukura plāksnīti gabaliņos. Karameles gabaliņus kārto uz krēma, dekorē ar svaigām ogām un piparmētras lapiņām.
Ieteikums! Olu krēms lieliski garšo kopā ar ogu mērci. Pagatavo to, samaļot svaigas vai saldētas ogas kopā ar nelielu daudzumu medus un pāris piparmētras lapiņām.