"Svaigi salda un grēcīgi garšīga - tik laba ir šī plātsmaize!" sola Anna un mēs viņai ticam. Dodoties ciemos, pārsteidziet draugus ar gardu cienastu!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo mīklu. Ar mikseri saputo sviestu ar cukuru, līdz izveidojusies gaiša krēmveida masa.
Pievieno miltus un sāli un mīca, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.
Mīklu vienmērīgi izlīdzina pa sagatavotu cepamtrauku un liek vēsumā uz pusstundu "atpūsties".
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175-180 grādiem un liek cepties mīklas pamatni, līdz tā kļūst zeltaini brūna (aptuveni 15 minūtes). Izņem no krāsns un atdzesē.
Kamēr plātsmaizes pamatne dzesējas, gatavo pildījumu.
Traukā sakuļ olas un cukuru, pievieno vaniļas pāksts sēkliņas vai vaniļas ekstraktu, citrona sulu un rīvēto citrona miziņu, kā arī iemaisa miltus. Visu sajauc un lej pāri sagatavotajai mīklas pamatnei.
Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem, bet, kā plātsmaize ielikta krāsnī, temperatūru samazina līdz 175 grādiem. Cep 30-35 minūtes, līdz masa sabiezējusi. Kad plātsmaize gatava, to izņem no krāsns un atdzesē.
Pirms pasniegšanas un sagriešanas pārkaisa ar pūdercukuru.
"Plātsmaize ir ļoti sātīga, tāpēc griežu mazos gabaliņos!"
Šī ir konkursa "Meklējam februāra garšu" recepte.
Kāda ir tava februāra garša, lasītāj? Kas ir tas ēdiens vai dzēriens, kas tev saistās ar gada īsāko, bet aukstāko mēnesi? Pastāsti to citiem, uzraksti savu labāko februāra ēdiena recepti un ar foto līdz 14.februārim sūti uz e-pastu receptes@delfi.lv, neaizmirstot norādīt arī savu vārdu un kontaktinformāciju. Interesantāko recepti noteiks redakcijas izveidota žūrija un uzvarētājs saņems vērtīgu un noderīgu balvu - "Ballarini" pannu, ko dāvina trauku un virtuves piederumu veikalu tīkls "Rito"!
"Ballarini" Taormina panna derēs visām plīts virsmām, ieskaitot indukcijas plītis. Izturīgais silikona rokturis ļauj pannu izmantot arī cepeškrāsnī. Izcila kvalitāte tiek garantēta 10 gadu garumā. Panna ražota Itālijā.