Un māju piepilda brīnišķīga tikko ceptas maizes smarža. Olīvu un sēkliņu maizes recepti iesaka veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
450 gpilngraudu kviešu milti300 mlkefīrs200 mlsilts ūdens60 mlolīveļļa3 saujassēkliņu maisījums (ķirbju, sezama, saulespuķu)150 gOlīvas bez kauliņiem20 gsvaigais raugs1.5 ĒKcukurs1 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Traukā iejauc raugu, sāli, cukuru un pievieno siltu ūdeni.

2

Ļauj raugam uzbriest vismaz 15 minūtes, tad pievieno olīveļļu un kefīru (istabas temperatūrā).

3

Olīvas sajauc ar sēklu maisījumu un miltiem, masu rūpīgi samaisa, mīklai jābūt nedaudz mitrai.

4

Lej mīklu ietaukotā maizes formā, novieto uzrūgt uz 40 minūtēm siltā vietā.

5

Sakarsē krāsni līdz 200°C un liek maizi cepties, līdz tā ir gatava - aptuveni 40 minūtes.

Padoms! Pagatavo mazi ar saulē kaltētiem tomātiem vai kaltētiem zaļumiem ar ķiplokiem. Tāpat izmēģini pusi miltu daudzumu aizstāt ar rudzu miltiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!