Foto: Shutterstock
Šis deserts noderēs teju visiem dzīves gadījumiem - gan romantiskām vakariņām divvientulībā, gan jautrai ballītei draugu lokā!
240Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
ŽELEJAI:300 mlsauss dzirkstošais vīns1 citrons2 ĒKcukurs20 gželatīns apelsīna daiviņas (pēc izvēles) KRĒMAM:5 ĒKsaldais krējums1 ĒKdzirkstošais vīns citrona ceturtdaļa1 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Želatīnu pārlej ar divām ēdamkarotēm auksta ūdens un ļauj 10 minūtes uzbriest.

2

Izspiež citrona sulu un sarīvē miziņu.

3

Nelielā katliņā ar biezu divenu lej 100 ml ūdens, pievieno 2 ēdamkarotes cukura un rīvēto citrona miziņu. Uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, izkausē cukuru un uzvāra.

4

Kad sīrups sāk vārīties, katliņu noņem no uguns, pievieno uzbriedināto želatīnu un citrona sulu. Visu maisa, līdz želatīns izšķīdis.

5

Silto šķidrumu nokāš caur smalku sietiņu un sajauc ar dzirkstošo vīnu. Visu lej divās glāzēs vai deserta trauciņos, ja vēlas, var glāzē likt arī nedaudz apelsīnu mīkstuma - papildu krāsai un garšai. Traukus pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt uz pāris stundām.

6

Gatavo krēmu. Traukā sajauc no ceturtdaļcitrona izspiestu sulu, vienu ēdamkaroti dzirkstošā vīna un cukuru.

7

Stingrās putās sakuļ putukrējumu, pievieno vīna, sulas un cutrona maisījumu un vēlreiz saputo.

8

Krēmu pasniedz kopā ar vīna un citronu želeju.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!