Sastāvdaļas
Pagatavošana
Želatīnu pārlej ar divām ēdamkarotēm auksta ūdens un ļauj 10 minūtes uzbriest.
Izspiež citrona sulu un sarīvē miziņu.
Nelielā katliņā ar biezu divenu lej 100 ml ūdens, pievieno 2 ēdamkarotes cukura un rīvēto citrona miziņu. Uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, izkausē cukuru un uzvāra.
Kad sīrups sāk vārīties, katliņu noņem no uguns, pievieno uzbriedināto želatīnu un citrona sulu. Visu maisa, līdz želatīns izšķīdis.
Silto šķidrumu nokāš caur smalku sietiņu un sajauc ar dzirkstošo vīnu. Visu lej divās glāzēs vai deserta trauciņos, ja vēlas, var glāzē likt arī nedaudz apelsīnu mīkstuma - papildu krāsai un garšai. Traukus pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt uz pāris stundām.
Gatavo krēmu. Traukā sajauc no ceturtdaļcitrona izspiestu sulu, vienu ēdamkaroti dzirkstošā vīna un cukuru.
Stingrās putās sakuļ putukrējumu, pievieno vīna, sulas un cutrona maisījumu un vēlreiz saputo.
Krēmu pasniedz kopā ar vīna un citronu želeju.
Lai labi garšo!