Aikāgaršo!
Karstie salāti ar ceptu pīles krūtiņu, svaigiem spinātiem, mango, riekstiem un citām piedevām. Recepti piedāvā "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 pīles krūtiņa2 TKmedus2 ĒKolīveļļa50 gmazās spinātu lapas1 mango1 tomāts2 saujasgrauzdēti Indijas rieksti0.25 gab.granātābols pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Ar asu nazi iegriež rūtiņas pīles krūtiņas ādā.

2

Uzkaisa sāli, piparus, ierīvē ar 1 tējkaroti medus un olīveļļas.

3

Sakarsē pannu, liek krūtiņu ar ādu uz leju.

4

Cep 3 minūtes, apgriež uz otru pusi, liek pannai vāku un cep vēl 5 minūtes.

5

Kad krūtiņa ir zeltaini brūna, noņem no uguns un atstāj nedaudz atdzist.

6

Kamēr krūtiņa dziest, gatavo salātus – uz šķīvja liek spinātu lapiņas, pa virsu kārto grauzdētus Indijas riekstus, sagrieztus tomātus un mango.

7

Sajauc granātābola sēklas ar nelielu daudzumu granātābola sulas, 1 tējkaroti medus un 2 ēdamkarotes olīveļļas.

8

Sagriež pīles krūtiņu plānās šķēlītēs un kārto pa virsu salātiem, pārlej ar granātābolu mērci.

Ieteikums! Pīles krūtiņai jābūt nedaudz rozā krāsā, tāpēc mēģini to nepārcept. Pirms sagriez krūtiņu, ļauj tai pastāvēt, lai tā nepaliek sausa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!