10Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
250 gzemenes3 olu baltumi3 ĒKbrūnais cukurs
Pagatavošana
1
Saspiež vai samaļ zemenes ar cukuru.
2
Piekto daļu no iegūtās zemeņu masas liek atsevišķā krūzē – tā būs zemeņu mērce.
3
Atlikušai zemeņu masai pievieno olu baltumus, ar mikseri puto, līdz izveidojas krēmīga, gaisīga masa.
4
Sakulto masu liek krūzītēs, pārlej ar zemeņu mērci un pasniedz. Atsevišķi sambuku var pasniegt arī ar aukstu pienu.
"Aikāgaršo" padoms! Ja laiks atļauj, olu dzeltenumus sakul ar 2 ēdamkarotēm cukura, pievieno vaniļas cukuru, pārlej ar 300 mililitriem karsta piena. Nedaudz iebiezina karsējot un atdzesē. Iznākumā iegūst gardu vaniļas mērci, kas lieliski saderēs ar zemeņu desertu!
Ātri pagatavojami ēdieniMazkaloriju ēdieniPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasZemenesSambuki, suflē un zefīriviegliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteBez termiskas apstrādes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit