Aikāgaršo!
Laiks tukšot saldētavu - tur noteikti vēl atrodamas zemenes, kas glabā pagājušās vasaras saulaino garšu! "Aikāgaršo!" šefpavāra Normunda Baranovska recepte.
10Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
250 gzemenes3 olu baltumi3 ĒKbrūnais cukurs

Pagatavošana

1

Saspiež vai samaļ zemenes ar cukuru.

2

Piekto daļu no iegūtās zemeņu masas liek atsevišķā krūzē – tā būs zemeņu mērce.

3

Atlikušai zemeņu masai pievieno olu baltumus, ar mikseri puto, līdz izveidojas krēmīga, gaisīga masa.

4

Sakulto masu liek krūzītēs, pārlej ar zemeņu mērci un pasniedz. Atsevišķi sambuku var pasniegt arī ar aukstu pienu.

"Aikāgaršo" padoms! Ja laiks atļauj, olu dzeltenumus sakul ar 2 ēdamkarotēm cukura, pievieno vaniļas cukuru, pārlej ar 300 mililitriem karsta piena. Nedaudz iebiezina karsējot un atdzesē. Iznākumā iegūst gardu vaniļas mērci, kas lieliski saderēs ar zemeņu desertu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!