Foto: Shutterstock
Tumīgi krēmīga kukurūzas zupa ar izteiksmīgu siera garšu.
25Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 ĒKsviests1 smalki sagriezts sīpols3 žāvētas gaļas vai bekona šķēles (smalki sagrieztas)3 kubiņos sagrieztas paprikas340 gkonservēta kukurūza2 ĒKmilti1 lbuljons500 mlsaldais krējums300 grīvēts, labi kūstošs siers200 grīvēts pikants siers pēc garšassmalki sagriezti maurloki

Pagatavošana

1

Lielā katlā uz vidējas liesmas izkausē sviestu un apcep sīpolus - zeltaini caurspīdīgus. Pievieno gabaliņos sagrieztu šķiņķi, aptuveni minūti cep, tad pievieno papriku un cep vēl pāris minūtes. Visbeidzot, pievieno kukurūzu un visu kārtīgi izkarsē - apmēram vienu minūti.

2

Iesijā pannā miltus un samaisa, lai viss sajauktos. Pielej buljonu, visu vēlreiz apmaisa, 3-4 minūtes vāra uz vidēji lielas liesmas, kad zupa sāk biezēt, karstumu samazina.

3

Pielej saldo krējumu, uzliek katlam vāku un uz nelielas uguns karsē apmēram 15 minūtes, līdz zupa sabiezējusi.

4

Iemaisa rīvēto sieru un sagrieztus maurlokus vai sīpollociņus. Kad siers izkusis, nogaršo zupu un piekoriģē garšvielas - pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Zupu lej bļodiņās un pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!