Foto: Publicitātes foto
Zupa ar nūdelēm daudziem asociējas ar bērnību. Klasiskajā versijā to gatavo vistas buljonā, pievienojot gaļas gabaliņus. Šajā reizē - gavēņa zupa, kas garšos gan bērniem, gan pieaugušajiem. Papildu sātīgumam zupai var pievienot apceptu tofu sieru.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 vidēji liels sīpols3 vidēji lieli burkāni2 selerijas kāti0.5 TKkaltēts timiāns1 ĒKolīveļļa2.5 ldārzeņu buljons1 lauru lapa1 tasenūdeles pēc garšassāls, pipari svaigas dilles vai pētersīļi

Pagatavošana

1

Lielā katlā uz vidējas liesmas uzkarsē eļļu, kurā apcep smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno kaltēto timiānu un samaisa.

2

Sagriež selerijas un burkānus, pievieno sīpoliem un apcep 1-2 minūtes.

3

Lej katlā buljonu un uz vidēji karstas liesmas uzvāra. Kad virums sāk burbuļot, katlā liek lauru lapu un samazina karstumu.

4

Ieber zupā makaronus un vāra apmēram 10 minūtes.

5

Pievieno pēc garšas sāli un piparus.

6

Lej zupu bļodiņās, bagātīgi pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!