Šo pashu gatavojusi uztura speciāliste Liene Sondore, kura sadarbībā ar jautājumu un atbilžu portālu "MSDpacientiem.lv" sarūpējusi vairākas Lieldienu receptes, ar kurām var cienāt arī cukura diabēta slimniekus, jo, kā zināms, šiem cilvēkiem ikdienā jāievēro īpaši veselīga ēdienkarte.
Līdz ar visiem produktiem, pirms ķerties pie gatavošanas, jāsarūpē konusveida trauks vai jauns, neliels māla pods un marle, bet dekorēšanai noderēs pavasara ziedi.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Biezpienu samaļ ar blenderi viendabīgā masā. Pievieno jogurtu, medu, vaniļas cukuru, rīvētu citrona miziņu un sasmalcinātas mandeles.
Samaisa un pēc garšas pievieno citrona sulu vai vaniļas cukuru.
Masu liek marlītē, nospiež un liek veidnē. Veidni novieto uz 24 stundām aukstumā. Nākamajā dienā masu izņem no veidnes, rūpīgi noņem marli un liek uz šķīvja.
Saldētās ogas atlaidina un sablendē tā, lai paliek gabaliņi.
Pashu dekorē ar pavasara ziediem un pasniedz ar ogu mērci.
Priecīgas un saulainas Lieldienas!