45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
500 gžāvētas cūkas ribi'ņas1 saujamiežu putraimi4 kartupeļi4 olas4 saujasnātru lapas pēc garšassāls, pipari skābs krējums ūdens
Pagatavošana
1
Katliņā lej ūdeni, liek vārīties žāvētās cūkas ribiņas. Kad gaļa gandrīz gatava, pieber noskalotus miežu putraimus un ļauj uzvārīties.
2
Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos kubiņos un pievieno zupai. Pēc garšas pieber piparus un sāli.
3
Nātru lapiņas noblanšē (pārlej ar verdošu ūdeni) un sasmalcina. Kad kartupeļi mīksti, pievieno zupai nātru lapiņas.
4
Ribiņas izzvejo no katla, atkaulo gaļu, sagriež nelielos gabaliņos un liek atpakaļ zupā.
Lej zupu šķīvjos, pievieno sagrieztu, cieti vārītu olu un skābo krējumu.
Lai labi garšo!
KartupeļiOlasSkābais krējumsŪdensŽāvēta cūkgaļaCitas zupasMiežu putraimiLatviešu nacionālā virtuveNātres
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit