Foto: Shutterstock
Pavasarī viens no vērtīgākajiem un veselīgākajiem zaļumiem ir jaunās nātrītes, kas aug malu malās. Pareizi apstrādājot dzēlīgās lapiņas, tās var izmantot gan kā salātu, gan kā zupu sastāvdaļu. Šai reizei - garda nātru zupas recepte.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gžāvētas cūkas ribi'ņas1 saujamiežu putraimi4 kartupeļi4 olas4 saujasnātru lapas pēc garšassāls, pipari skābs krējums ūdens

Pagatavošana

1

Katliņā lej ūdeni, liek vārīties žāvētās cūkas ribiņas. Kad gaļa gandrīz gatava, pieber noskalotus miežu putraimus un ļauj uzvārīties.

2

Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos kubiņos un pievieno zupai. Pēc garšas pieber piparus un sāli.

3

Nātru lapiņas noblanšē (pārlej ar verdošu ūdeni) un sasmalcina. Kad kartupeļi mīksti, pievieno zupai nātru lapiņas.

4

Ribiņas izzvejo no katla, atkaulo gaļu, sagriež nelielos gabaliņos un liek atpakaļ zupā.

Lej zupu šķīvjos, pievieno sagrieztu, cieti vārītu olu un skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!