Foto: Vida Press
Šodien vakariņām, rīt - uzkodām! Plānojot ēdienreizes, pagatavo vienai maltītei nedaudz vairāk ēdiena, atlikumu izmanto citā receptē. Piemēram, sekojot šai receptei, pagatavosi sātīgas vakariņas četrām personām, bet, ja nevarēsiet pievārēt visu, atlikušo lasi var sacept kārtainās mīklas pīrādziņos!
30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 glaša fileja pēc garšassāls, melnie pipari PESTO:60 gpētersīļi1 citrons50 ggrauzdētas mandeļu skaidiņas100 mlolīveļļa3 ĒKParmezāna tipa riers PIEDEVĀM: fenhelis olīveļļa

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2

Gatavo piedevas: fenheli sagriež smalkās šķēlēs, viegli apsmidzina ar olīveļļu. Liek cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes.

3

Gatavo pesto: sakapā pētersīļus, liek blenderī un samaļ kopā ar mandelēm un citrona miziņu. Turpinot malšanu, lej klāt eļļu, līdz izveidojas bieza masa. Pieber smalki sarīvētu Parmezāna sieru un visu kārtīgi sajauc.

4

Lasi liek uz plāts, kas noklāta ar cepampapīru. Pārslaka ar svaigi spiestu citrona sulu, pārkaisa sāli un maltus piparus.

5

Zivi pārziež ar 3 ēdamkarotēm sagatavotā pesto. Liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.

6

Izņem no krāsns, pārsmērē ar atlikušo pesto, ļauj piecas minūtes garšām savilkties. Gatavs! Pasniedz ar cepto fenheli un svaigiem dārzeņu salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!