30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
600 glaša fileja pēc garšassāls, melnie pipari PESTO:60 gpētersīļi1 citrons50 ggrauzdētas mandeļu skaidiņas100 mlolīveļļa3 ĒKParmezāna tipa riers PIEDEVĀM: fenhelis olīveļļa
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2
Gatavo piedevas: fenheli sagriež smalkās šķēlēs, viegli apsmidzina ar olīveļļu. Liek cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes.
3
Gatavo pesto: sakapā pētersīļus, liek blenderī un samaļ kopā ar mandelēm un citrona miziņu. Turpinot malšanu, lej klāt eļļu, līdz izveidojas bieza masa. Pieber smalki sarīvētu Parmezāna sieru un visu kārtīgi sajauc.
4
Lasi liek uz plāts, kas noklāta ar cepampapīru. Pārslaka ar svaigi spiestu citrona sulu, pārkaisa sāli un maltus piparus.
5
Zivi pārziež ar 3 ēdamkarotēm sagatavotā pesto. Liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
6
Izņem no krāsns, pārsmērē ar atlikušo pesto, ļauj piecas minūtes garšām savilkties. Gatavs! Pasniedz ar cepto fenheli un svaigiem dārzeņu salātiem.
Vakariņu idejasCitroniFenhelisLasisMandelesOlīveļļaParmezāna siersPētersīļiZivju un jūras produktu ēdieniUzkodu mērcesCitas mērces
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit