Katru reizi, kad mājās gatavojam ceptu vistu, es vienmēr pārliecinos, lai kāds gabaliņš paliktu pāri, un to izmantoju šajos brīnišķīgajos salātos. Kad vista jau izcepta un nonākusi ledusskapī, svarīgi ir to nosargāt no kārajiem mājinieku pirkstiem, kas pa laikam paver ledusskapja durvis, lai paskatītos, kas gards tajā atrodams uzkodām. Dažreiz pat esmu atstājusi dzeltenās uzlīmju lapiņas uz sagatavotās vistas gaļas kastītes ar draudiem katram, kas uzdrošināsies aiztikt manu dārgumu.
Kad arī jums izdevies savu vistu nosargāt, sajauciet to kopā ar sulīgiem tomātiem, atdzesētiem rīsiem un bazilika lapiņām, pievienojiet mērci, kas pagatavota no citrona sulas un olīveļļas. Tieši tik vienkārši ir šie salāti.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo salātu mērci, mazā bļodiņā kārtīgi sajaucot kopā olīveļļu un citrona sulu.
Vistu un tomātus liek lilā bļodā un sajauc kopā ar mērci. Noliek malā uz 15 minūtēm.
Pievieno rīsus un izmaisa. Pieber sāli un piparus pēc garšas.
Tieši pirms pasniegšanas pievieno svaigo baziliku. Pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.