Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mazu šķīvīti ieliek saldētavā, lai tas pilnībā atdzistu.
Nerūsējošā tērauda katlā ieber rabarbera gabaliņus kopā ar ievārījuma cukuru un citrona sulu. Lēnām maisot silda, kamēr cukurs izkusis. Uzvāra un nosmeļ putas. Turpina vārīt, kamēr ievārījums sasniedz 105 grādu temperatūru (to vislabāk mērīt ar cukura termometru).
Lai pārbaudītu, vai ievārījums gatavs liešanai burkās, no saldētavas izņem šķīvi un uz tā ar tējkaroti uzlej nedaudz ievārījuma. Ja ievārījums pēc pāris minūtēm ir sarecējis (to pārbauda, iespiežot ar pirkstu - pirksta nospieduma vietā paliks "krunciņas"), ievārījums ir gatavs pildīšanai burkās. Ja recēšana nenotiek, ievārījumu turpina karsēt vēl 2 minūtes un procedūru ar šķīvi atkārto, kamēr sasniegta recēšanas gatavība.
Noņem katlu no uguns un atstāj dzesēties apmēram 15 minūtes, tad siltu pilda sterilizētās burkās. Pa virsu ievārījumam liek vaska disku (ar vaska kārtiņu uz leju). Burciņas atstāj dzesēties. Aizvāko ar plastmasas vai uzskrūvējamajiem vāciņiem.