Foto: Shutterstock
Rūpējoties par miljoniem cilvēku, kas cieš no dažādām pārtikas alerģijām, pasaulslavenais šefpavārs Džeimijs Olivers ir radījis jaunu recepšu krājumu, kurā vari uzzināt, kā pagatavot izcili gardas maltītes bez glutēna un piena laktozes.

Lai uzlabotu alerģisku cilvēku dzīves kvalitāti, Džeimijs izstrādājis īpaši viņiem piemērotus ēdienus. Ielūkojies Džeimija mājas lapā un izmēģini, piemēram, bezglutēna maizes, pīrāgu, lazanjas un daudzas citas receptes. Bet svētku galdā lieliski iederēsies bezglutēna melleņu mafini jeb kēksiņi.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 olas70 mlorganiskā palmu eļļa70 mlkokosriekstu cukurs1 ĒKvaniļas ekstrakts70 mlkokosriekstu milti naža galssāls naža galsdzeramā soda0.5 glāzesaldētas vai svaigas mellenes

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.

2

Virtuves kombainā sajauc olas, eļļu, kokosriekstu cukuru un vaniļas ekstraktu.

3

Pievieno kokosriekstu miltus, sāli un sodu, tad iemaisi mellenes.

4

1 ēdamkaroti sagatavotās masas liec katrā mafinu formiņā.

5

Cep 12-14 minūtes vai līdz brīdim, kad mafini kļūst zeltaini brūni.

Ar visu recepšu klāstu vari iepazīties šeit.

Bet, ja vēlies skatīt Džeimiju vaigā un uzzināt, kā īsā laikā sarūpēt gardu un veselīgu maltīti, darba dienās plkst. 17.15 kanālā "FOX Life" skaties raidījumu "15 minūtes virtuvē kopā ar Džeimiju" un pēc tam - "30 minūtes virtuvē kopā ar Džeimiju Oliveru"!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!