Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo rīsu krēmu: Pienu lej lielā katliņā, pievieno nedaudz saspiestas kardamona sēklas, rīsus un cukuru. Vāra uz lēnas uguns (katliņam neliek vāku) aptuveni 30-35 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz rīsi ir uzvārījušies, piens gandrīz pilnībā sasūcies graudos un izveidojusies krēmīga masa. Izņem no rīsiem kardamona sēklas.
Rīsus atdzesē aptuveni 10 minūtes, sadala pa porcijām un liek trauciņos. Ļauj pilnībā atdzist - vislabāk atstāt uz nakti.
Gatavo zemeņu kompotu: Nelielā katliņā liek tīras zemenes, pārlej ar augļu liķieri un pievieno cukuru. Karsē aptuveni piecas minūtes, līdz cukurs izkusis, bet ogas nedaudz pašķīdušas.
Ar putu karoti izceļ ogas no katliņa un karsē sīrupu dažas minūtes, līdz tas sāk sabiezēt. Gatavo mērci pārlej pār ogām,
Pasniedzot rīsu krēmu, to izņem no trauciņiem un pārlej ar siltu vai pilnībā atdzesētu zemeņu kompota mērci. Dekorē ar svaigām piparmētru lapiņām.
Piezīme: Šo desertu nav ieteicams saldēt. Ja neapēd uzreiz, rīsus vēl pāris dienas var glabāt ledusskapī.