Izvēloties trauku, kurā gatavosi desertu, Annija iesaka izvēlēties kantainas formas ēdiena uzglabāšanas trauku, piemēram no plastmasas. "Sanāk skaistāk, stingrāk un plašāka virsma dekorēšanai," raksta Annija.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izspiež apelsīnu sulu un ielej lēzenā bļodā (var izmantot arī jau gatavo, rūpnieciski spiesto sulu).
Cepumu vienu pusi uz pāris sekundēm iemērc sulā un kārto vienu pie otra cieši kopā (sula 'salīmēs') gar trauka malām, izklāj arī trauka pamatni.
Saputo putukrējumu. Desertam var izmantot jau gatavu putukrējumu vai maskarpones sieru, kas sakults ar cukuru.
Sagriež vai sablendē zemenes un aplej ar citrona sulu.
Traukā virs cepumu pamatnes pamīšus kārto zemenes, krēmu, nesaslapinātus cepumus, līdz kūkas vidus aizpildīts. Noslēdz ar cepumu kārtu.
Pēc vēlēšanās zemenēm un putukrējumam var pievienot nedaudz želatīna, lai kūka 'netecētu', bet tā nav problēma, ja putukrējums vai krēms ir stingrs.
Liek saldētavā uz pāris stundām, tad noņem plastmasas trauku un dekorē kūku ar atlikušajām zemenēm.
Labu apetīti!