Zemeņu Šarlote - 10
Foto: Privātais arhīvs
"Padalos ar savu mīļāko un ēdāju slavētāko deserta recepti - zemeņu tiramisu kūku! Tā nav ne jācep, ne jāvāra, ne jāizmanto kādas virtuves iekārtas, tikai nazis un bļoda!" Tasty.lv raksta receptes autore Annija Erdmane.

Izvēloties trauku, kurā gatavosi desertu, Annija iesaka izvēlēties kantainas formas ēdiena uzglabāšanas trauku, piemēram no plastmasas. "Sanāk skaistāk, stingrāk un plašāka virsma dekorēšanai," raksta Annija.

150Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gzemenes40 gab.cepumi 'Dāmu pirkstiņi' putukrējums2 apelsīni vai apelsīnu sula1 ĒKcitrona sula

Pagatavošana

1

Izspiež apelsīnu sulu un ielej lēzenā bļodā (var izmantot arī jau gatavo, rūpnieciski spiesto sulu).

2

Cepumu vienu pusi uz pāris sekundēm iemērc sulā un kārto vienu pie otra cieši kopā (sula 'salīmēs') gar trauka malām, izklāj arī trauka pamatni.

3

Saputo putukrējumu. Desertam var izmantot jau gatavu putukrējumu vai maskarpones sieru, kas sakults ar cukuru.

4

Sagriež vai sablendē zemenes un aplej ar citrona sulu.

5

Traukā virs cepumu pamatnes pamīšus kārto zemenes, krēmu, nesaslapinātus cepumus, līdz kūkas vidus aizpildīts. Noslēdz ar cepumu kārtu.

6

Pēc vēlēšanās zemenēm un putukrējumam var pievienot nedaudz želatīna, lai kūka 'netecētu', bet tā nav problēma, ja putukrējums vai krēms ir stingrs.

7

Liek saldētavā uz pāris stundām, tad noņem plastmasas trauku un dekorē kūku ar atlikušajām zemenēm.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!