Foto: Shutterstock
Speķa pīrādziņi latvieša vēderam ir pierasta lieta, bet kā būtu ar ķiplokiem, ko iecienījuši slovāki?
100Minūtes
21Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:1 kgmilti150 gkausēts margarīns700 mlremdens piens50 gmaizes raugs1 ĒKcukurs1 ĒKsāls ĶIPLOKU PILDĪJUMAM:100 gsviests7 ķiploka daiviņas1.5 TKsāls1 ĒKmilti2 TKsakapātas dilles SIERA PILDĪJUMAM:1 glāzerīvēts Gouda tipa siers1 glāzeķimeņu siers pēc garšassāls1 olas dzeltenums PĀRSMĒRĒŠANAI:1 olas baltums vai piens sēkliņas (sezama, ķimeņu, koriandra u.c.)

Pagatavošana

1

Gatavo mīklu: Lielā bļodā sajauc raugu ar cukuru un pusi no mīklai paredzētā piena daudzuma. Maisa, līdz sastāvdaļas labi sajauktas un bez kunkuļiem.

2

Pakāpeniski pievieno miltus. Kad puse miltu jau bļodā, pieber sāli un iecilā izkausētu margarīnu.

3

Rūpīgi samaisa un turpina pievienot miltus. Kad mīkla kļūst bieza un lipīga, to sāk mīcīt un staipīt ar rokām, līdz līdz tā kļūst gluda un nav lipīga.

4

Bļodu pārklāj ar tīru, sausu dvielīti un ļauj stundu uzrūgt.

5

Gatavo abus pildījumus: Ķiploku daiviņas notīra un smalki sakapā, samīca kopā ar sviestu, miltiem un dillem.

6

Sieru sarīvē, ķimeņu sieru smalki sagriež, visu sajauc kopā ar olas dzeltenumu.

7

Kad mīkla ir sarūgusi, to izrullē un sadala 10 daļās. Pusi pīrādziņu pilda ar ķiploku masu, otrai pusei liek siera pildījumu.

8

Pīrādziņus kārto uz cepamplāts, ļauj vēl nedaudz uzrūgt. Pārsmērē ar sakultu olas baltumu, pārkaisa ar sēkliņām - sezamu, ķimenēm vai koriandru.

9

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī, līdz gatavi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!