Persiku sezona ir sākusies! Pagatavo šo neparasto, bet ļoti gardo ievārījumu un tavi ziemas svētdienu pankūku rīti iegūs pavisam citu, eksotisku noti.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 TKkaltēti lavandas ziediņi100 mlverdošs ūdens7 gab.vidēja izmēra persiki, nomizoti un sagriezti mazos gabaliņos2 ĒKcitrona sula500 gievārījuma cukurs

Pagatavošana

1

Lavandas ziediņus aplej ar verdošu ūdeni un atstāj ievilkties uz 20 minūtēm. Ziediņus nokāš.

2

Sagatavo divas sterilizētas puslitra burciņas, kuras līdz izmantošanai tur karstā ūdenī. Sagatavo arī sterilizētus vāciņus.

3

Lielākā katlā liek kopā lavandas ūdeni, persikus, cukuru un citrona sulu. Maisot uzvāra un turpina vārīt 2-5 minūtes (atkarībā no tā, cik sākotnēji gatavi un mīksti ir bijuši persiki). Beigās nosmeļ putas, ja tādas ir parādījušās.

4

Ievārījumu lej burciņās. Uzliek vākus. Noslauka burciņas, lai uz tām nebūtu ievārījuma palieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!