30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
2 TKkaltēti lavandas ziediņi100 mlverdošs ūdens7 gab.vidēja izmēra persiki, nomizoti un sagriezti mazos gabaliņos2 ĒKcitrona sula500 gievārījuma cukurs
Pagatavošana
1
Lavandas ziediņus aplej ar verdošu ūdeni un atstāj ievilkties uz 20 minūtēm. Ziediņus nokāš.
2
Sagatavo divas sterilizētas puslitra burciņas, kuras līdz izmantošanai tur karstā ūdenī. Sagatavo arī sterilizētus vāciņus.
3
Lielākā katlā liek kopā lavandas ūdeni, persikus, cukuru un citrona sulu. Maisot uzvāra un turpina vārīt 2-5 minūtes (atkarībā no tā, cik sākotnēji gatavi un mīksti ir bijuši persiki). Beigās nosmeļ putas, ja tādas ir parādījušās.
4
Ievārījumu lej burciņās. Uzliek vākus. Noslauka burciņas, lai uz tām nebūtu ievārījuma palieku.
VārīšanaKonservēšanaPersikiŪdensIevārījumi, džemi un marmelādesvidējiCitronu sulaLavandaIevārījuma cukurs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit