Foto: Shutterstock
Kurš gan nepazīst garšīgo un bagātīgo pesto mērci, ko tradicionāli gatavo no bazilika, olīveļļas, kvalitatīva cietā siera un riekstiem. Pievieno pesto zivij, gaļai, salātiem vai pastai!

Tradicionāli pesto gatavo piestiņā, tomēr, laikam ejot, virtuvē ienāk dažādas ierīces, tādēļ mērci itin ātri var pagatavot virtuves kombainā.

10Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gbaziliks50 gķiploki50 gciedru rieksti100 gParmezāna tipa riers400 mlolīveļļa5 gsvaigi spiesta citrona sula sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Virtuves kombainā samaļ ķiploku, riekstus un nedaudz eļļu. Pievieno sāli un piparus. Pievieno baziliku un maļ, līdz veidojas viendabīga masa.

2

Neizslēdzot kombainu, turpina malt, pievienojot tievā strūkliņā olīveļļu.

3

Beigās pievieno citrona sulu un rīvētu sieru. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.

Tasty.lv padoms: bazilika vietā var ņemt kaltētus tomātu vai piparmētru un zaļo loku maisījumu (vienādos daudzumos), vai kinzu un pētersīļus (proporcija 2:1).

Ciedru riekstus var aizstāt ar valriekstiem vai lazdu riekstiem.

Ja pesto netiek apēsts uzreiz, tad to var glabāt ledusskapī nedēļu, bet tad pa virsu jāuzlej nedaudz olīveļļa, lai saglabātos zaļā krāsa. Tāpat pesto var arī saldēt.

Recepte no portāla Cālis.lv Virtuves arhīva. Iesūtīja Liene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!