60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 kgkartupeļi (gardi būs, ja sezonā izmantosi jaunos kartupeļus!)6 mazsālīti gurķi4 vārītas olas2 ĒKetiķis2 TKsinepes2 ĒKeļļa4 ĒKskābs krējums4 ĒKmajonēze dilles, lociņi sāls, pipari
Pagatavošana
1
Kartupeļus notīra un liek vārīties vieglā sālsūdenī. Vāra, līdz mīksti, uzmanoties no pārvārīšanas.
2
Gatavos kartupeļus nokāš un nedaudz atdzesē. Sagriež ne pārāk lielos, bet arī ne pārāk sīkos gabaliņos.
3
Bļodiņā sakuļ etiķi un sinepes, nepārtraucot maisīšanu, lēnām pievieno eļļu, līdz izveidojas vijīgi viendabīga sinepju mērce.
4
Sagrieztos kartupeļus uzmanīgi (lai neizjuktu) samaisa ar sinepēm un atliek malā.
5
Mazsālītos gurķīšus sagriež plānās ripiņās, olas - vidēji lielos kubiņos, bet lociņus un dilles sasmalcina.
6
Majonēzi un krējumu samaisa kopā, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.
7
Kartupeļiem pievieno gurķus, olas, zaļumus un majonēzes mērci. Uzmanīgi samaisa, dekorē ar svaigām dillēm.
Lai labi garšo!
Piknika ēdienu receptesĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiVārīšanaVāciešu nacionālā virtuvePasniegt atdzesētuAugu eļļaDillesEtiķisKartupeļiMazsālīti gurķiOlasSinepesSkābais krējumsDārzeņu salātiKartupeļu ēdieniviegliMajonēzeIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit