Foto: Shutterstock
Vācu kartupeļu salāti ar mazsālītiem gurķiem un vārītām olām būs laba piedeva grilētai gaļai vai šašlikam. Mazsālīto gurķu vietā var izmantot arī marinētus gurķus.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgkartupeļi (gardi būs, ja sezonā izmantosi jaunos kartupeļus!)6 mazsālīti gurķi4 vārītas olas2 ĒKetiķis2 TKsinepes2 ĒKeļļa4 ĒKskābs krējums4 ĒKmajonēze dilles, lociņi sāls, pipari

Pagatavošana

1

Kartupeļus notīra un liek vārīties vieglā sālsūdenī. Vāra, līdz mīksti, uzmanoties no pārvārīšanas.

2

Gatavos kartupeļus nokāš un nedaudz atdzesē. Sagriež ne pārāk lielos, bet arī ne pārāk sīkos gabaliņos.

3

Bļodiņā sakuļ etiķi un sinepes, nepārtraucot maisīšanu, lēnām pievieno eļļu, līdz izveidojas vijīgi viendabīga sinepju mērce.

4

Sagrieztos kartupeļus uzmanīgi (lai neizjuktu) samaisa ar sinepēm un atliek malā.

5

Mazsālītos gurķīšus sagriež plānās ripiņās, olas - vidēji lielos kubiņos, bet lociņus un dilles sasmalcina.

6

Majonēzi un krējumu samaisa kopā, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.

7

Kartupeļiem pievieno gurķus, olas, zaļumus un majonēzes mērci. Uzmanīgi samaisa, dekorē ar svaigām dillēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!