Foto: Shutterstock
Klasiskais itāļu deserts vasarīgās noskaņās.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 gzemenes bez kātiņiem2 gab.olas, dzeltenumi un baltumi atdalīti100 gbaltais smalkais cukurs400 gmaskarpone200 gcepumi "dāmu pirkstiņi"200 mlsalds deserta vīns kakao pārkaisīšanai

Pagatavošana

1

Zemenes pārgriež uz pusēm, lielākās - četrās daļās. Olu dzeltenumus saputo gaišā masā kopā ar cukuru. Iemaisa maskarponi.

2

Atsevišķā bļodā saputo olas baltumus, kamēr tie kļūst stingri. Iecilā maskarpones masā.

3

"Dāmu pirkstiņus" pa vienam iemērc deserta vīnā un izklāt trauka apakšā. Noklāj ar maskarpones krēma masu. Pa virsu liek zemenes vienādā kārtā. Tad atkal dāmu pirkstiņus un maskarpones krēmu.

4

Pārkaisa ar kakao pulveri (arī augšējā kārtā var likt svaigas zemenes, bet tad nepieciešams lielāks daudzums ogu nekā paredzēts receptē). Liek vēsā vietā "ievilkties" uz 3-4 stundām, bet ne ilgāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!