Zemeņu ēdienu meistarklase ar Lauri Aleksejevu - 131
Foto: Publicitātes foto

Garda zemeņu sezonas recepte no Dansukker Zemeņu ēdienu meistarklases kopā ar Lauri Aleksejevu (restorāns "36.līnija").

45Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gzemenes1 TKDansukker vaniļas cukurs100 gievārījuma cukurs200 mlsaldais krējums0.5 TKDansukker vaniļas cukurs3 gab.olas dzeltenumi2 ĒKDansukker pūdercukurs

Pagatavošana

1

Zemeņu masu uzvāra, pievieno želejas cukuru, vaniļas cukuru, uzvāra vēlreiz un salej porciju trauciņos. Noliek uz 15 minūtēm, līdz masa sastingusi.

2

Kārto deserta šķīvī, pārlej ar vaniļas mērci, rotā ar svaigām zemenēm un citiem augļiem.

3

Vaniļas mērces gatavošana: Saldo krējumu un vaniļas cukuru uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai.

4

Olu dzeltenumus un balto cukuru ar putojamo slotiņu sakuļ.

5

Lēnām, tievā strūkliņā olu dzeltenumiem pievieno karstu saldo krējumu.

6

Kad olu masa ir apradusi ar karstumu, masu vēlreiz karsē līdz tā sāk sabiezēt, tad noņem no uguns un masu pārlej citā traukā, lai apturētu vārīšanās procesu.

7

Mērci atstāj atdzesēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!