Garda zemeņu sezonas recepte no Dansukker Zemeņu ēdienu meistarklases kopā ar Lauri Aleksejevu (restorāns "36.līnija").
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Zemeņu masu uzvāra, pievieno želejas cukuru, vaniļas cukuru, uzvāra vēlreiz un salej porciju trauciņos. Noliek uz 15 minūtēm, līdz masa sastingusi.
Kārto deserta šķīvī, pārlej ar vaniļas mērci, rotā ar svaigām zemenēm un citiem augļiem.
Vaniļas mērces gatavošana: Saldo krējumu un vaniļas cukuru uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai.
Olu dzeltenumus un balto cukuru ar putojamo slotiņu sakuļ.
Lēnām, tievā strūkliņā olu dzeltenumiem pievieno karstu saldo krējumu.
Kad olu masa ir apradusi ar karstumu, masu vēlreiz karsē līdz tā sāk sabiezēt, tad noņem no uguns un masu pārlej citā traukā, lai apturētu vārīšanās procesu.
Mērci atstāj atdzesēties.