Pārējās šī burgera sastāvdaļas ir pavisam parastas - pagatavojiet burgera kotleti, kā jums pašiem labāk patīk. Arī bekonu. Olu jācep vien tik daudz, lai baltums sarecē, bet dzeltenums ir vēl krēmīgi šķidrs. Parastās burgera maizītes vietā izmantoju pilngraudu maizi.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā pannā uz vidējas liesmas apcep plāni sagrieztas bekona šķēlītes - līdz tādai gatavības pakāpei, kas pašiem šķiet vistīkamākā. Ceptās gaļas šķēles nosusina uz papīra salvetes, ļaujot notecēt liekajiem taukiem.
Mazās ciabata maizītes pārgriež šķērsām uz pusēm un liek grauzdēties, līdz maliņas kļūst zeltaini brūnas. Pārsmērē maizi ar sviestu un burgera apakšējās daļas liek uz šķīvjiem, pāri klājot bekona šķēles.
Maltajai gaļai pievieno smalki kapātus sīpolus, sāli un piparus pēc garšas. Ar rokām veido četrus plācenīšus jeb kotletes, kuras cep tajā pašā pannā, kurā tika gatavots bekons. Cep uz vidēji stipras liesmas aptuveni četras minūtes no katras puses. Izceptās burgergu kotletes kārto virs bekona šķēlēm.
Cep olas. Līdzko baltums sarecējis, uzmanīgi apgriez olu uz otru pusi un karsē vēl aptuveni 10 minūtes. Liec olas virs burgeru kotletēm.
Olai virsū liec maizes otru daļu, bruņojies ar daudz salvetēm un ķeries pie baudīšanas! Neticami garšīgi, bet arī visai ķēpīgi, kamēr apēd.
Saimniecībā noderēs!
Glīts priekšauts ar karstumizturīgo cimdu kabatām. Izbaudi ēst gatavošanu ar Delimano 2in1 priekšautu – pasargā savas drēbes no nosmērēšanās un rokas no apdegumiem! Atjautīgi izstrādātais virtuves aksesuārs ietver karstumizturīgu silikona virtuves cimdu pāri, kas vienmēr būs pa rokai, jo ir piestiprināti priekšautam kā kabatas.
Kur pirkt? Zave.lv 5,45 eiro.