Absolūts ēd
Cūku pupas un bietes manuprāt ir ļoti laba kombinācija, bet to jau noteikti ikviens zināja - jo biešu salāti ar pupiņām ir klasika. Tik par cūku pupu pielietojumu šādā receptē nez kāpēc daudzi brīnās... Pupas jau paliek pupas. Protams, cūku pupām ir cita garša, un varbūt, ka tās pat labāk sader kopā ar bietēm.
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vārītas bietes cūku pupas1 ķiploka daiviņa dilles

Pagatavošana

1

Salātiem - sarīvē vārītās bietes, tajās iespiež un iemaisa ķiploka daiviņu, kā arī smalki sagrieztas dillītes. Pāri kaisa vārītas cūku pupas.

2

Cūku pupas šogad vāru, iepriekš izlobot no pākstīm un novelkot miziņas. It kā mazliet piņķerīgāk ir, bet tie, kas ir pagaršojuši, atzīst, ka ir vērts pacensties.

3

Tātad - cūku pupas izloba no pākstīm, noblanšē un novelk miziņas. Tad izvāra. Vārīšanas laiku ietekmē cūku pupu gatavības pakāpe, pēdējās man izvārījās 10 minūtēs, bet esmu lasījusi arī, ka citi vāra vien 2 minūtes, tā lai cūku pupas ir vēl stingras. Gaumes jautājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!