Foto: Shutterstock
Ja meklē idejas, kā dažādot ēdienkarti, iekļaujot tajā arī ogu karali - ķirbi, izmēģini šo risoto recepti! Vien pieci pārtikas produkti un 30 minūtes pie plīts - un izcilas vakariņas vai pusdienas gatavas!
30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 smalki sagriezts sīpols250 grisoto rīsi900 gneliels sviesta ķirbis1 sarkanā paprika45 gparmezāna siers

Pagatavošana

1

Dziļā pannā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolu, līdz tas kļuvis caurspīdīgi zeltains.

2

Pievieno rīsus, maisot karsē, pēc tam pievieno 600 ml karstu ūdeni un sviesta ķirbja gabaliņus.

3

Karsē, laiku pa laikam apmaisot, līdz viss ūdens uzsūcies rīsos (aptuveni 10 minūtes). Pievieno vēl 300 ml karsta ūdens un nelielās strēmelītēs sagrieztu papriku. Karsē aptuveni 15 minūtes, līdz ķirbis ir kļuvis mīksts. Laiku pa laikam apmaisa, ja nepieciešams, pievieno vēl karstu ūdeni.

4

Gatavajam risoto ļauj nedaudz "atpūsties", tad pievieno pusi rīvētā siera, sāli, piparus pēc garšas. Visu samaisa un pārkaisa ar atlikušo sieru.

Tasty.lv padoms: šim risoto brīnišķīgi piestāv arī ķiplociņš, baltvīns un citi svaigie sezonas dārzeņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!