55Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 kgāboli, nomizoti, ar izņemtu serdi un sagriezti šķēlītēs sula no citrona puses100 gcukurs2 ĒKplūškoka sīrups60 gRozīnes "Sultana"1 ĒKkukurūzas milti DRUMSTALĀM:60 gpilngraudu milti60 gmilti1.5 TKmalts kanēlis90 golīveļļas margarīns90 gdemerara cukurs60 gauzu pārslas cepamā forma ar 1.5 l iepilpību
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Uz lielas pannas liek ābolus, citrona sulu, cukuru, plūškoka sīrupu, 5 ēdamkarotes ūdens un rozīnes. Vāra uz mērenas liesmas 10 minūtes, lai āboli kļūtu mīksti.
2
Kukurūzas miltus samaisa ar 1 ēdamkaroti ūdens un pievieno ābolu masai. Vēlreiz maisot uzkarsē, kamēr āboli masa kļūst bieza un viendabīga. Pārliek cepamajā formā.
3
Virtuves kombainā liek pilngraudu miltus, parastos miltus un kanēli. Pievieno margarīnu un masu maļ "pulsa" režīmā, kamēr izveidojas drumstalas. Pārliek bļodā un pievieno demerara cukuru un auzu pārslas. Drusmtalas pārkaisa ābolu masai.
4
Pīrāgu cep 30 minūtes, kamēr virspuse iegūst gaiši zeltainu nokrāsu. Pasniedz ar saldējumu vai olu krēmu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit