Shutterstock
Foto: Shutterstock
Šis ir viens no iecienītākajiem zviedru saldumiem, ko iespējams nobaudīt gan smalkās kafejnīcās un kūkotavās, gan atrast lielveikalu plauktos. Kā apgalvots, portālā allrecipes.com, šo gardumu zviedri iemācās pagatavot kā vienu no pirmajiem ēdieniem jau agrā bērnībā. Tāpēc, ja esi saldummīle, tomēr virtuvē nevēlies atrasties ilgas stundas, uzzini, kā gardās šokolādes bumbas pagatavot gan svinībām, gan ikdienas galdam.
75Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 48
4 tasesauzu pārslas1.5 tasecukurs1 tasekakao1 tasesviests2 ĒKkafija pēc garšasvaniļas esence1 gab.tumšā šokolāde0.3 taseskokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

1

Sajauc samaltas auzu pārslas, cukuru un kakao bļodā. Pievieno izkausētu sviestu un ar rokām sajauc masu, pievienojot tai kafiju, vaniļas esenci un izkausētu šokolādi.

2

Izveido no masas bumbiņas un apviļā tās kokosriekstu skaidiņās. Pēc tam bumbiņas ievieto ledusskapī, ļauj stundu sastingt un pasniedz!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!