Sastāvdaļas
Pagatavošana
100 g meža aveņu medus sajauc ar 300 ml saldo krējumu, ielej sifonā, kuram ir pievienota 1 skābekļa patrona, liek ledusskapī 2 stundas dzesēties.
Izsijā caur smalku sietu 300 g biezpienu.
Lej katliņā 150 ml alu "Lielvārdes Tumšais", pievieno 300 g upenes, 50 g cukuru, uzvāra un izkāš. Vāra aptuveni 1 min ar izkausētām 2 želatīna plāksnītēm, liek dzesēties istabas temperatūrā, līdz masa pārtop želejā.
Identiskā veidā pagatavo dzērveņu un alus želeju.
Pagatavo mērci, sablendējot 100 ml laima sulu ar 100 g meža aveņu medu, svaigām piparmētru lapām pēc garšas.
Ēdienu pasniedzot, liek uz šķīvja apaļas gredzenveida formas, ieber tajās izsijāto biezpienu, pārlej ar mērci, sagriež želeju nelielos kubiņos, ko izvieto ap apli, noņem gredzenu, dekorē ar jāņogām vai citām ogām.
Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu
Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.