Garda un sezonāla recepte nedēļas nogales ēdienkartei no lauku labumiem, kas iegādāti sestdienas Berga bazāra zemnieku tirdziņā.
20Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgkubiņos sagriezts ķirbis2 gab.smalki sakapāti sīpoli6 gab.skābeni āboli1 ĒKsvaigs rīvēts ingvers1 šķipsnakajēnas pipari1 šķipsnamelnie pipari pēc garšassāls50 gsviests ūdens pēc nepieciešamības krējums un zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

1

Katlā ar biezu dibenu izkausē sviestu, tajā apcep sīpolus, uzmanot, lai nepiedeg. Kad sīpoli zeltaini, katlā apcep arī ķirbja kubiņus, pievieno ābolus un ingveru.

2

Pārlej ar ūdeni tā, lai lai sagrieztie dārzeņi pārklāti. Kad ūdens sācis burbuļot, pievieno garšvielas. Vāra, līdz ķirbji mīksti.

3

Nedaudz atdzesē un ar blenderi samaļ biezzupā. Pirms pasniegšanas vēlreiz uzkarsē. Pasniedz ar skābo krējumu, zaļumiem un grauzdiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!