Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota lielam cilvēku skaitam (piemēram, ballītēm). Recepti iesaka kulinārā bloga Lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena.

12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
300 gfusilli pilngraudu pasta, piemēram, Dobeles dzirnavnieka pēc garšassāls200 gķirštomāti viens garais vai 3 īsie lauka gurķi1 sarkanais sīpols200 gfetas siers, sagriezts gabaliņos200 golīvas SALĀTU MĒRCEI:2 ĒKsarkanvīna etiķis2 ĒKextra virgin olīveļļa1 ĒKcitronu sula1 TKmedus vai agaves sīrups

Pagatavošana

1

Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ieber fusilli ūdenī un vāra 6 minūtes al dente vai 8 minūtes līdz pilnas gatavības pastai. Caurdurī nokāš lieko ūdeni un fusilli atdzesē.

2

Pagatavo mērci, kopā sajaucot visas tās sastāvdaļas. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās. Gatavo salātus, kopā lielā bļodā sajaucot tomātiņus, gurķu un sīpolu šķēlītes. Iemaisa olīvas. Pārlej ar mērci un samaisa.

3

Kārto uz šķīvjiem vai pārliek servējamajā bļodā, pārkaisa ar fetas sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!