Michael Mintskovsky
Foto: Michael Mintskovsky
Restorāna "Benjamiņš" šefpavāre Valda Medne piedāvā izsmalcinātu desertu, kurā apvienojas visa rudens krāsu un garšu bagātība.
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gbiezpiens60 gpūdercukurs100 mlsaldais krējums150 mlsmiltsērkšķu sīrups100 gviršu medus2 gagar-agars50 gdzeltenie burkāni100 mlcidoniju sīrups30 gcukurs50 gtumšā šokolāde5 gsviests40 mlLielvārdes Kviešu alus42 gkviešu milti4 gcepamais pulveris1 gsoda7 gkakao5 gmuskavado cukurs1 gab.ola1 ĒKkefīrs30 gķirbju sukādes

Pagatavošana

1

Sakuļ biezpienu ar pūdercukuru un saldo krējumu.

2

Uzkarsē smiltsērkšķu sīrupu ar 70 gramiem viršu medus, pievieno agar-agaru. Masu atdzesē un sablendē, līdz iegūst viendabīgu masu.

3

Vāra dzeltenos burkānus kopā ar cidoniju sīrupu un 10 gramiem cukura, līdz tie ir mīksti un tad sablendē.
Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu, pievieno alu.

4

Atsevišķā traukā ber miltus, cepamo pulveri, sodu, kakao, muskavado cukuru, un samaisa.

5

Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

6

Citā traukā sakuļ olu ar kefīru. Sakulto olu pievieno izkausētajai šokolādes masai, tad masai pievieno arī sauso produktu maisījumu un samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

7

Masu lej uz plāts un liek krāsnī uz 15 minūtēm.

8

Pannā izkausē 20 gramus cukura, un 30 gramus medus un liek karamelizēties plānās šķēlītēs sagrieztus dzeltenos burkānus.

9

Pasniedzot šķīvī klāj burkānu-cidoniju sīrupa biezeni, tad liek biskvīta kārtu, tad biezpiena musu, virs tā ķirbju sukādes, karamelizētos burkānus, blakus liek smiltsērkšķu-viršu medus želeju. Dekorē ar ēdamziediem un kresēm.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!