45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
60 grozīnes60 gdateles, bez sēklām60 gzemesrieksti3 gapelsīna miza, sarīvēta125 gsviests100 gbrūnais cukurs1 gab.ola125 gmilti (self-rising)250 gkukurūzas brokastu pārslas
Pagatavošana
1
Zemesriekstus sasmalcina, nedaudz sadrupina kukurūzas pārslas.
2
Bļodā sajauc augļus, riekstus un apelsīna mizu.
3
Atsevišķā bļodā sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru, līdz masa ir gaisīga. Tas pievieno olu un iekuļ to masā. Pievieno riekstu-augļu maisījumu, iemaisa un liek mīklu ledusskapī uz 30 minūtēm.
4
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru, ietauko papīru ar nelielu daudzumu sviesta.
5
Izņem mīklu no ledusskapja, veido no tās nelielas bumbiņas, pievienojot katrai no tām nedaudz kukurūzas pārslu. Liek bumbiņas veidnē, ar dakšu nedaudz saplacina tās un liek krāsnī uz 12-15 minūtēm, līdz cepumi ir skaisti zeltaini.
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiMātes dienas ēdieniApelsīniBrūnais cukursDatelesMiltiZemesriekstiviegliGavēņa laika ēdieniRozīnes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit