11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
15 mlolīveļļa1 gab.sīpoli2 gab.seleriju kāti2 gab.burkāni2 gab.ķiploka daiviņas1.2 ldārzeņu buljons220 gšķeltie zirņi pēc garšastimiāns1 TKkūpinātas paprikas pulveris pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti
Pagatavošana
1
Zirņus noskalo un, ja ir laiks, pārlej ar ūdeni un pāris stundas mērcē. Tad ūdeni nolej.
2
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Burkānu un seleriju sagriež gabaliņos.
3
Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties dārzeņus. Tad pievieno buljonu, zirņus, paprikas pulveri un timiānu. Katliņam liek vāku un vāra, līdz zirņi ir mīksti. Ņem vērā - ja tos iepriekš neizmērcēsi, zirņi vārīsies ilgāk.
4
Tad nogriež uguni, pievieno sāli, piparus un sablenderē zupu. Pasniedz karstu ar grauzdētu maizi.
Ēdieni veģetāriešiemOlīveļļaSelerijasĶiplokiŠķeltie zirņiBiezzupas un krēmzupasGavēņa laika ēdieniDārzeņu buljonsTimiānssals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit