All Over Press
Foto: Vida Press
Silta un sātīga šķelto zirņu biezzupa, kuras recepte noderēs arī veģetāriešiem. Šis ir lielisks veids, kā vari iepazīties ar kūpināto papriku - reiz pamēģinot, tā pilnīgi noteikti tavā garšvielu plauktā iekārtosies uz ilgu palikšanu.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

15 mlolīveļļa1 gab.sīpoli2 gab.seleriju kāti2 gab.burkāni2 gab.ķiploka daiviņas1.2 ldārzeņu buljons220 gšķeltie zirņi pēc garšastimiāns1 TKkūpinātas paprikas pulveris pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti

Pagatavošana

1

Zirņus noskalo un, ja ir laiks, pārlej ar ūdeni un pāris stundas mērcē. Tad ūdeni nolej.

2

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Burkānu un seleriju sagriež gabaliņos.

3

Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties dārzeņus. Tad pievieno buljonu, zirņus, paprikas pulveri un timiānu. Katliņam liek vāku un vāra, līdz zirņi ir mīksti. Ņem vērā - ja tos iepriekš neizmērcēsi, zirņi vārīsies ilgāk.

4

Tad nogriež uguni, pievieno sāli, piparus un sablenderē zupu. Pasniedz karstu ar grauzdētu maizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!