All Over Press
Foto: Vida Press
Šis ir ļoti vienkārši pagatavojams un gards, bet nedaudz savādaks maltās gaļas sacepums, kā ierasts. Pēc šai līdzīgas receptes gaļas sacepumu gatavo Dienvidāfrikā, kur to sauc par "babotiju". Sacepumam īpašu garšu piešķir karija pulveris un citrona sula, bet olu kultenis to padara īpaši maigu, tādēļ tas noteikti garšos arī bērniem.
70Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
1 gab.baltmaizes šķēle1 ĒKolīveļla1 gab.sīpols2 TKkarija pulveris2 TKbrūnais cukurs1 ĒKcitrona sula500 gmaltā gaļa2 gab.lauru lapas1 gab.ola150 mlpiens2 ĒKmilti pēc garšasmelnie pipari, malti pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2

Baltmaizes šķēlei nogriež maliņas, liek to bļodiņā, pārlej ar 100ml ūdens. Sīpolu nomizo un sasmalcina.

3

Pannā sakarsē eļļu. Liek cepties sīpolus un cep 5-7 minūtes, tad pievieno kariju, cukuru, citrona sulu un cep vēl minūti.

4

Pievieno malto gaļu un cep,līdz tā sāk apbrūnēt, tad pievieno ūdenī izmērcēto, saplucināto maizi ar visu šķidrumu un iemaisa pannas saturā. Nogriež uguni.

5

Gatavo maisījumu sacepuma pārliešanai, sakuļot visas tā sastāvdaļas viendabīgā masā.

6

Pannas saturu liek cepamajā veidnē, virsū liek lauru lapas, pārlej ar olu maisījumu.

7

Liek krāsnī cepties uz 40-50 minūtēm. Tad izņem, griež gabalos un nekavējoties pasniedz ar zaļajiem salātiem vai tvaicētiem dārzeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!