Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mērci. Nomizo ķiploku. Jogurtam pievieno sāli, piparus, medu, 1/2 citrona sulas, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, pusi sarīvēta gurķa. Liek ledusskapī.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
Gaļu* liek bļodā. Pievieno sāli, piparus, čili mērci un eļļu. Samaisa, liek krāsnī uz 25-30 minūtēm, līdz šķiņķīši ir zeltaini. Ļauj gaļai nedaudz atdzist, tad atdala to no kauliem, pārkaisa ar garšvielām un samaisa.
Tomātus un atlikušo gurķi sagriež šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Uzsilda pitas maizi. Ieziež tajā sadziki mērci, tad liek salātlapas, tomātu, gurķu šķēlītes, gaļu, sīpolu gredzenus. Pārslaka ar citrona sulu, pievieno vēl nedaudz mērces un pasniedz.
* Šķiņķīšus var aizstāt ar kūpinātu vistu. Tas ievērojami paātrinās gatavošanas procesu.