Foto: Shutterstock
Ja meklē jaunas idejas, kā pagatavot veselu, cepeškrāsnī ceptu vistu, izmēģini šo recepti, kas nāk no saulainās Spānijas. Sulīgais sīpolu, paprikas un ķiploku pildījums gaļai piešķirs īpašu aromātu, bet kraukšķīgumam - brūna rīvmaizes garoziņa!
100Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 vesels cālis (aptuveni 2 kg)2 saldās paprikas2 sīpoli4 ķiploku daiviņas3 ĒKolīveļļa100 grīvmaize1 TKKajēnas pipari0.5 TKmelnie pipari pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Papriku, ķiplokus un sīpolus sagriež nelielos gabaliņos, samaisa kopā. Rīvmaizi sajauc ar kajēnas pipariem, oregano, pievieno sāli pēc garšas.

3

Veselu cāli nomazgā un nosusina ar papīra dvielīti - gan no iekšpuses, gan ārpuses. Putna vēderā liek sagatavoto pildījumu, cāļa stilbiņus sasien kopā ar kokvilnas diegu - tā, lai pildījums nebirtu laukā.

4

Cāli no visām pusēm apsmērē ar eļļu un pārkaisa ar rīvmaizes maisījumu un ar plaukstām piespiež.

5

Cāli liek uz cepeškrāsns restēm - ar krūtiņu uz leju. Zem restēm liek cepešpannu - tajā tecēs tauki. Liek visu cepeškrāsnī un cep 160 grādos aptuveni vienu stundu. Pēc tam cāli apgriež ar krūtiņu uz augšu un cep vēl pusstundu - līdz gatavs.

6

Cepšanās laikā cepeti ik pa brīdim aplaista ar taukiem, kas satecējuši cepešpannā.

7

Pasniedz ar piedevām pēc izvēles - lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!