Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Papriku, ķiplokus un sīpolus sagriež nelielos gabaliņos, samaisa kopā. Rīvmaizi sajauc ar kajēnas pipariem, oregano, pievieno sāli pēc garšas.
Veselu cāli nomazgā un nosusina ar papīra dvielīti - gan no iekšpuses, gan ārpuses. Putna vēderā liek sagatavoto pildījumu, cāļa stilbiņus sasien kopā ar kokvilnas diegu - tā, lai pildījums nebirtu laukā.
Cāli no visām pusēm apsmērē ar eļļu un pārkaisa ar rīvmaizes maisījumu un ar plaukstām piespiež.
Cāli liek uz cepeškrāsns restēm - ar krūtiņu uz leju. Zem restēm liek cepešpannu - tajā tecēs tauki. Liek visu cepeškrāsnī un cep 160 grādos aptuveni vienu stundu. Pēc tam cāli apgriež ar krūtiņu uz augšu un cep vēl pusstundu - līdz gatavs.
Cepšanās laikā cepeti ik pa brīdim aplaista ar taukiem, kas satecējuši cepešpannā.
Pasniedz ar piedevām pēc izvēles - lai labi garšo!