8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
250 gkviešu milti2 gab.olas500 mlpiens šķipsnasāls1 ĒKcukurs eļļa vai sviests cepšanai "Nutella" vai cits šokolādes-riekstu krēms rupjā jūras sāls
Pagatavošana
1
Gatavo pankūkas. Izsijā miltus un samaisa tos ar viegli sakultām olām. Sāk lēnām pievienot pienu - sākumā tik daudz, lai iegūtu biezu viendabīgu masu, pēc tam lēnām lej klāt atlikušo pienu un turpina maisīt. Pievieno kausēto sviestu.
2
Pannā uz vidējas uguns izkausē apmēram tējkaroti sviesta, kas paredzēts cepšanai. Ar mazu kausiņu uz pannas lej pankūku mīklu, un uzreiz pannu pagriež nepieciešamajā virzienā, lai mīkla vienmērīgi izklātos pa visu pannas virsmu. Sagaida, kamēr pankūkas maliņas kļūst viegli zeltainas un ar lāpstiņu mīklu pārgriež uz otru pusi. Cep vēl vienu minūti.
3
Pankūkas liek uz šķīvja, pārziež ar šokolādes-riekstu krēmu, pārkaisa ar šķipsnu rupjās jūras sāls.
BrokastisPusdienasLaunagsBērnu ballītes ēdieniMātes dienas ēdieniCepšanaFranču nacionālā virtuvePankūkas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit