Dobeles Dzirnavnieks
Viens no skaistākajiem brīvdienu brīžiem ir pamosties sniegbaltā ziemas rītā, uzvilkt vissiltākās čības un nesteidzīgi doties uz virtuvi gatavot sev un saviem mīļajiem brokastis. Kas vislabāk silda vēderu? Protams, putra. Taču šoreiz pagatavo to īpaši - sviestā un kanēlī apcep ābolus, krēmīgajiem rīsiem pievieno mandeles un vaniļu. Tā būs karaliskā ziemas putra! Recepti iesaka kulinārā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Tellgrena.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
160 ggargraudu rīsi, piemēram, Dobeles Dzirnavnieks320 mlauksts ūdens rīsu vārīšanai šķipsnasāls300 mlpiens (tauku saturs vismaz 2,5%)1 TKvaniļas cukurs1 ola2 ĒKmandeļu skaidiņas 1 liels vai 2 mazāki āboli1 ĒKsviests1 ĒKbrūnais cukurs1 TKmalts kanēlis

Pagatavošana

1

Rīsus noskalo. Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli un pieber rīsus. Nemaisot vāra 15 minūtes, kamēr rīsi gatavi. Atlikušo ūdeni nolej.

2

Rīsiem pievieno pusi piena, vaniļas cukuru un uz lēnas uguns, vienmērīgi maisot, turpina vārīt 3-5 minūtes. Pievieno sakultu olu, mandeļu skaidiņas un atlikušo pienu.

3

Turpina maisīt, kamēr rīsi kļuvuši izteikti krēmīgi.

4

Ābolu iztīra un sagriež mazos gabaliņos vai sloksnītēs. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno ābolu gabaliņus, cukuru un kanēli. Maisot turpina cept 2 minūtes, kamēr āboli kļuvuši mīksti.

5

Pasniedz bļodiņās, apakšā liekot rīsus, pa virsu ceptos ābolus. Dekorē ar mandeļu skaidiņām un maltu kanēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!