11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
160 ggargraudu rīsi, piemēram, Dobeles Dzirnavnieks320 mlauksts ūdens rīsu vārīšanai šķipsnasāls300 mlpiens (tauku saturs vismaz 2,5%)1 TKvaniļas cukurs1 ola2 ĒKmandeļu skaidiņas 1 liels vai 2 mazāki āboli1 ĒKsviests1 ĒKbrūnais cukurs1 TKmalts kanēlis
Pagatavošana
1
Rīsus noskalo. Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli un pieber rīsus. Nemaisot vāra 15 minūtes, kamēr rīsi gatavi. Atlikušo ūdeni nolej.
2
Rīsiem pievieno pusi piena, vaniļas cukuru un uz lēnas uguns, vienmērīgi maisot, turpina vārīt 3-5 minūtes. Pievieno sakultu olu, mandeļu skaidiņas un atlikušo pienu.
3
Turpina maisīt, kamēr rīsi kļuvuši izteikti krēmīgi.
4
Ābolu iztīra un sagriež mazos gabaliņos vai sloksnītēs. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno ābolu gabaliņus, cukuru un kanēli. Maisot turpina cept 2 minūtes, kamēr āboli kļuvuši mīksti.
5
Pasniedz bļodiņās, apakšā liekot rīsus, pa virsu ceptos ābolus. Dekorē ar mandeļu skaidiņām un maltu kanēli.
BrokastisĀtri pagatavojami ēdieniZiemassvētku receptesVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBrūnais cukursKanēlisMandelesOlasPiensSviestsĀboliviegliIkdienas maltīteiVaniļas cukurssalsGargraudu rīsiPutras un biezputras
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit