Foto: Vida Press
Kurš teicis, ka pasta jeb makaroni ir smags ēdiens? Izmēģini šo recepti un tu to iemīlēsi! Protams, vislabāk garšo, ja izmantosi svaigas pākšu pupiņas un cukurzirņus, taču gada aukstajā sezonā lieti noder saldētie pākšaugi - gan no pašu dārza, gan veikalos pieejamie!
15Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gmakaroni, piemēram, orecchiette forma100 gpākšu pupiņas100 gcukurzirņi4 ĒKpesto2 ĒKcitronu sula smalki rīvēta citrona miziņa svaigs baziliks un piparmētras Parmezāna tipa riers

Pagatavošana

1

Katliņā uzvāra vieglu sālsūdeni un liek vārīties pastu - vāra sešas minūtes. Kad šis laiks pagājis, ūdenim pievieno pākšu pupiņas un cukurzirņu pākstis, vāra vēl 3-4 minūtes, līdz pasta un dārzeņi ir sasnieguši "al dente" stāvokli.

2

Nokāš ūdeni, ber pastu un pākšaugus atpakaļ katliņā, pievieno pesto, citrona miziņu un sulu, svaigi maltus melnos piparus. Visu maigi samaisa.

3

Sadala četrās porcijās un pasniedz, pārkaisot ar svaigām piparmētru un bazilika lapiņām, kā arī rīvētu Parmezāna sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!