smiltsērkšķu tēja
Foto: Shutterstock
Smiltsērkšķi ir īsts vitamīnu "spridzeklītis" un imūnsistēmas stiprinātājs. Šīs saules dzeltenās ogas, kuras pēdējos gados kļūst aizvien populārākas, var izmantot neparastas garšas tējas pagatavošanai. Interesantu karsto kokteili ziemīgam vakaram iesaka Andrejostas restorāna "Aqua Luna" bārmenis Ingars Romanovičs.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

melnā tēja120 gsmiltsērkšķi100 mlcukura sīrups50 mlmedus20 mlsvaigi spiesta citrona sula

Pagatavošana

1

Uzlej 500 ml melnās tējas.

2

Blenderī samaļ 120g svaigu vai saldētu smiltsērkšķu, 100 ml cukura sīrupa, 50 ml medus, 20 ml svaigi spiestas citronu sulas, izkāš caur sietu.

3

Pievieno tēju, 300 ml karsta ūdens. Visu uzkarsē.

Jaukākai laika pavadīšanai der padomāt arī par dzēriena pasniegšanu – atbilstošām stikla krūzītēm un auduma salvetēm, kas palīdzēs neapdedzināties ar sasilušajiem traukiem.

"Karstie kokteiļi ir īstā ziemas svinēšana, tie uzlabo omu pat visnemīlīgākajos laika apstākļos vai pēc svaigā gaisā pavadītas sportiskas dienas," skaidro Ingars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!