Foto: Vida Press
Gatavojoties gavēnim, meklējam veselīgas un gardas receptes, kā no sezonā pieejamajiem dārzeņiem pagatavot aromātiskas un interesantas maltītes. Šie cepeškrāsnī ceptie burkāni ar kumīnu būs laba piedeva kādam pamatēdienam. Garšas dažādošanai var pievienot pāris ēdamkarotes grauzdētu mandeļu skaidiņu vai ķirbju sēklas, bet punktu uz "i" uzliks jogurta mērce ar ķiplociņu un citronu.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
12 burkāni1 TKkumīns1 TKfenheļa sēklas1 ķiploka daiviņa1 TKčili mērce2 ĒKolīveļļa sula no 1 citrona svaiga koriandra vai piparmētru lapiņas

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.

2

Burkānus nomizo un gareniski sagriež uz pusēm vai četrās daļās. Kumīnu un fenheļa sēklas piestā saberž.

3

Sagatavotos burkānus liek cepamtraukā, pārkaisa ar saberztajām sēklām, pievieno saspiestu ķiploka daiviņu, čili mērci, citronu sulu un eļļu. Pievieno sāli un melnos piparus pēc garšas. Visu samaisa, lai burkāni būtu pārklāti ar garšvielu maisījumu.

4

Trauku liek cepeškrāsnī un cep 30-40 minūtes. Cepšanās laikā vienu reizi burkānus apgriež "uz otriem sāniem", lai tie būtu apcepušies un mīksti no visām pusēm.

Gatavajiem burkāniem var pārkaisīt svaigas koriandra vai piparmētru lapiņas papildu aromātam. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!