45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
12 burkāni1 TKkumīns1 TKfenheļa sēklas1 ķiploka daiviņa1 TKčili mērce2 ĒKolīveļļa sula no 1 citrona svaiga koriandra vai piparmētru lapiņas
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.
2
Burkānus nomizo un gareniski sagriež uz pusēm vai četrās daļās. Kumīnu un fenheļa sēklas piestā saberž.
3
Sagatavotos burkānus liek cepamtraukā, pārkaisa ar saberztajām sēklām, pievieno saspiestu ķiploka daiviņu, čili mērci, citronu sulu un eļļu. Pievieno sāli un melnos piparus pēc garšas. Visu samaisa, lai burkāni būtu pārklāti ar garšvielu maisījumu.
4
Trauku liek cepeškrāsnī un cep 30-40 minūtes. Cepšanās laikā vienu reizi burkānus apgriež "uz otriem sāniem", lai tie būtu apcepušies un mīksti no visām pusēm.
Gatavajiem burkāniem var pārkaisīt svaigas koriandra vai piparmētru lapiņas papildu aromātam. Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit