Foto: Vida Press
Maiga zupa, kurā ir visgardākais ķirbis no visiem, kura garšā ir vieglas riekstu notis. To visu papildina saldā kukurūza, bet muskatrieksts piešķir bagātīgu garšu.
35Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 neliels sarkanais sīpols400 gsviesta ķirbis600 mldārzeņu buljons1 šķipsnasvaigi malts muskatrieksts sāls, svaigi malti melnie pipari165 gkonservēta kukurūza1 ĒKsvaigi pētersīļi, sakapāti rīsu galetes

Pagatavošana

1

Sīpolu smalki sagriež. Nelielu daļu atliek malā, noderēs garnēšanai. Pārējo sīpolu liek katliņā kopā ar gabaliņos sagrieztu sviesta ķirbi, buljonu, šķipsnu muskatrieksta un garšvielām. Visu vāra.

2

Kad buljons sāk burbuļot, vāra vēl 15 minūtes un pēc tam pievieno kukurūzu. Pēc tās pievienošanas zupu vāra vēl piecas minūtes. Lai padarītu zupu biezāku, dažus ķirbja gabaliņus katliņā samīca ar dakšiņu.

3

Zupu lej bļodiņās un rotā ar sarkanā sīpola gabaliņiem, pētersīļiem un melnajiem pipariem. Pasniedz kopā ar rīsu galetēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!