Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mērci. Uzkarsē olīveļļu, pievieno sīpolus un ķiploku, un cep uz lēnas uguns aptuveni desmit minūtes. Panna nedrīkst būt pārāk karsta, lai sīpoli un ķiploki nepiedegtu. Pievieno sagrieztus tomātus, oregano, čili un tomātu mērci. Sautē mērci aptuveni desmit minūtes.
Ar koka karoti nedaudz saspaida tomātus, lai mērce izveidojas šķidrāka, bet tai nevajadzētu būt pārāk ūdeņainai. Gatavo mērci atdzesē.
Uzkarsē grilu, tosteri vai cepeškrāsni, kur apcept maizītes. Viegli apcep maizīti no abām pusēm, lai tā ir viegli zeltaina, bet ne līdz galam izcepta.
Uz katras maizītes uzsmērē aptuveni ēdamkaroti pagatavotās mērces. Pa virsu kārto saplucinātu mocarellas sieru. Liek maizītes vēlreiz cepties uz aptuveni 5-7 minūtēm, līdz siers ir izkusis.
Pārkaisa ar sasmalcinātu baziliku un pasniedz.