Foto: Shutterstock

Ar šo gardo marinētās cūkgaļas recepti, ko piedāvā kulinārijas bloga Gards, ka nenoēsties! autore, pasludinām grilēšanas sezonu par atklātu!

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

750 gcūkgaļas kakla karbonāde1 ĒKausteru mērce1 ĒKVusteras mērce1 ĒKsojas mērce1 ĒKsaldā čili mērce1 ĒKpaprikas pasta2 gab.ķipolka daiviņas pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti2 ĒKcitrona sula50 gsauss sarkanvīns

Pagatavošana

1

Lai gaļa uzsūktu visas garšvielas, tā jāiemarinē 12-24 stundas pirms cepšanas.

2

Sagriež gaļu ~5 cm lielos gabalos. Liek stikla traukā ar vāku vai bļodā.

3

Bļodiņā sajauc visas mērces*, ķiploku, sāli, piparus, citrona sulu un vīnu. Pārlej pāri gaļai un labi samaisa. Virsū liek vāku vai pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī marinēties.

4

Marinēšanās laikā pāris reizes sakrata bļodu, ja nu gaļas gabaliņi nav pilnībā tikuši pie visiem labumiem.

5

Kad gaļiņa samarinējusies, sprauž uz iesma un liek uz grila vai krāsnī uz 210°C grozīties kādas 40 minūtes.

Ja cūķis ir bijis labi audzēts un kvalitatīvs pats par sevi, iznākums būs burvīgs - mīksta, sulīga, aromātiska un varen feina maltīte.

* Paprikas pasta ir Portugālē iecienīta garšviela Massa de Pimentão - vārīta un sablenderēta nogatavojusies sarkanā paprika, kam pievienota sāls un olīveļļa - var aizstāt ar Ungāru paprikas pastu, sablenderētu svaigu papriku vai arī pievienot tējkaroti saldās paprikas pulvera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!