Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ieber katlā lēcas, pārlej ar verdošu sālsūdeni un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz tā kļuvušas mīkstas. Paralēli otrā katlā novāra kartupeļus.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Sakarsē pannu ar eļļu, pievieno sīpolus un uz lēnas uguns apcep 5 minūtes, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno burkānus, pastinaku, seleriju, ķiplokus un cep visu kopā 5 minūtes. Pievieno buljonu, tomātu pastu un sautē dārzeņus 20 minūtes.
Nokāš kartupeļus, pievieno pienu, olīveļļu un izveido krēmīgu biezputru.
Nokāš lēcas, pievieno tās dārzeņu maisījumam un kārtīgi apmaisa.
Izkārto dārzeņus dziļā cepamajā traukā. Pa virsu tiem izvieto no kartupeļu biezputras izveidotus plācenīšus un liek cepeškrāsnī cepties aptuveni 20 minūtes vai tik ilgi, līdz kartupeļi kļuvuši zeltaini brūni.
Pasniedz ar svaigiem maurlokiem.