Z.Bitmane
Foto: Z.Bitmane
Zemesriekstu sviesta cepumi - ļoti mīksti, sulīgi, turklāt izceļas ar patīkamu saldās un sāļās garšas balansu.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

180 gsviests160 gzemesriekstu sviests150 gbrūnais cukurs1 gab.ola250 grudzu milti0.5 TKdzeramā soda1 šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Lielā bļodā ar miksera palīdzību saputo mīkstu sviestu ar cukuru. Pievieno olu un puto, līdz masa kļuvusi viendabīga un gaiša.

2

Pievieno zemesriekstu sviestu un to rūpīgi iejauc ar putojamo slotiņu vai mikseri.

3

Beidzamos iesijā miltus kopā ar sodu un sāli (jāsijā, lai neizveidotos kunkuļi un soda būtu vienmērīgi izsijāta). Mīklai jābūt nedaudz ķepīgai, bet viendabīgai.

4

Samaisa visas sastāvdaļas un ļauj mīklai nedaudz atpūsties.

5

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru.

6

Uz pannas izklaidus (ar vismaz 2 cm atstarpi) liek pa ēdamkarotei mīklas un nedaudz pieplacini to.

7

Cep aptuveni 10 minūtes, līdz cepumi ir kļuvuši gaiši brūni.

8

Izņem pannu no cepeškrāsns un ļauj tiem atdzist. Noteikti neņem tos nost no pannas uzreiz, jo tie vēl ir mīksti un trausli.

Kad cepumi atdzisuši, pasniedz tos pie tējas, kafijas vai kāda piena kokteiļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!