Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavo ūdens peldi šokolādes kausēšanai. Katliņā ūdenim vajadzētu būt tikai dažus centimetrus, lai virsējais trauks ar šokolādi neskartos pie ūdens.
Šokolādi salauž gabaliņos un silda ūdens peldē. Bļodiņā sajauc kakao, kafiju un vaniļu, pievieno 4 ēdamkarotes karsta ūdens, labi izmaisa. Maisījumu uzlej uz šokolādes. Līdzko šokolāde kūst, noņem katliņu no uguns.
Kad šokolāde izkususi, to noliek malā nedaudz atdzesēties.
Atdala olām olu baltumus un saputo mīkstās putās. Pievieno cukuru un puto, līdz baltumi spīdīgi un biezi.
Nedaudz atdzisušajā šokolādē iemaisa jogurtu, pēc tam pievieno vienu trešo daļu sakulto olu, izmaisa, lai šokolāde kļūtu vijīga. Uzmanīgi iecilā atlikušos olbaltumus.
Sadala šokolādes putas četros porciju trauciņos (125 – 150 ml) un atdzesē 2 stundas vai visu nakti.
Desertu pasniedzot, apkaisa viegli ar kakao pulveri vai ar šokolādes skaidiņām, dekorē ar ogām, piparmētras lapiņām.